Sobota, 26. september, 2020 | Meniny má EditaKrížovkyKrížovky

Vyhlásenie predsedu Národnej rady SR Andreja Danka k parlamentným voľbám

Buďme hrdí na naše korene, z ktorých vyrastá mohutný strom nášho národného spoločenstva.

Predseda Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany Andrej Danko.Predseda Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany Andrej Danko. (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Drahé Slovenky, drahí Slováci, občania Slovenskej republiky,

Vec verejná – po latinsky Res publica, je služba národu, služba verejnému blahu. To je podstata zastupiteľskej demokracie, ktorú v našej slobodnej spoločnosti rozvíjame 30 rokov.

Právo voliť a právo byť volený je výsada, ktorú chráni Ústava nášho štátu. V sobotu 29. februára máme opäť právo slobodne vyjadriť svoj názor.

Využime naše ústavné právo a poďme voliť! Naša domovina po stáročia uchováva silný duchovný cyrilo-metodský odkaz. Tradície našich otcov žijú v každom z nás.

Z úcty k našim predkom a lásky k našim deťom musíme tento čarovný kúsok zeme chrániť. Je v našom národnom záujme, aby bola naša vlasť bezpečným a prosperujúcim domovom pre nás všetkých. Aby každý občan Slovenskej republiky cítil, že má rovnaké práva, ale aj rovnaké povinnosti. Aby sme podporovali rodinu, ako zväzok muža a ženy. Aby sme pomáhali, ctili si našich starých rodičov, ktorí Slovensko v ťažkých časoch budovali, ale aj bránili. Aby sme nezabúdali na našu mladú generáciu, ktorá ponesie štafetu nášho národného bytia v budúcnosti.

Sme na križovatke dejín. Nie je to po prvý raz, kedy nás osud vyzýva prejaviť odvahu a múdrosť.

V tomto období sa rozhoduje o charaktere nášho štátu. Rozhodujme sa prezieravo, na základe zdravého úsudku. Na výber máme niekoľko ciest. Správnou je však len tá, ktorá vedie k pokore a k poznaniu samých seba.

Tá, ktorá sa opiera o hodnoty, ktoré sú určené našimi predkami. Nezraďme ich. Počúvajme hlas nášho srdca a nášho svedomia. Rozlišujme tých, ktorí pre národ pracujú od tých, ktorí majú len prázdne sľuby. Nezapredajme náš ťažko vybojovaný národný štát.

Slúžme sami sebe, pracujme pre seba. Nebuďme otrokmi vo vlastnom štáte. My sme tu doma! Dokážme to aj v najbližších voľbách. Zachovajme Slovensko, aké ho poznáme my, a aké ho chceme, a to aj pre nasledujúce generácie!

V tom nám Pán Boh pomáhaj.

Téma: Slovensko

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Od 23. septembra sa zmenilo zasielanie zoznamov škôlkarov a školákov

Načas doručené zoznamy so správnymi údajmi sú podľa Višvádera potrebné na to, aby Sociálna poisťovňa mohla následne skontrolovať nárok na vyplatenú pandemickú dávku ošetrovné poberateľovi tejto dávky.

Slovensko

Situácia je mimoriadne vážna, vyhlásil Matovič

Vedenie boja proti Covidu-19 preberá do vlastných rúk. "Idem do boja s tým, že ma budú nenávidieť ďalšie davy bláznov. Avšak nechať svoju krajinu napospas osudu, by bolo nehodné premiéra nášho krásneho Slovenska."

Premiér Igor Matovič.

V piatok počet pozitívne testovaných stúpol na rekordných 552

S 80 prípadmi vyčnieva jeden okres, ďalšie dva majú nad 40. Celkovo je zasiahnutých 62 okresov.

Testovanie na koronavírus vysokoškolského internátu Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine.
Európska únia

Francúzsky minister: Útok v Paríži bol činom islamského terorizmu

Hlavným podozrivým je 18-ročný Pakistanec. Vyšetrovatelia z francúzskej protiteroristickej prokuratúry okrem neho zadržali ďalších šesť podozrivých.

Miesto útoku.