Pondelok, 25. október, 2021 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

V súvislosti s úmrtím Milana Lasicu strana SaS navrhne vláde vyhlásenie štátneho smútku

Predseda strany Richard Sulík považuje za dôležité, aby si pamiatku komika, herca a speváka uctila krajina aj formou štátneho smútku.

Milan Lasica. Milan Lasica. (Zdroj: Archív SME/Gabriel Kuchta )

BRATISLAVA – Strana Sloboda a solidarita (SaS) navrhne koaličným partnerom, aby vláda v súvislosti s úmrtím Milana Lasicu vyhlásila štátny smútok.

SaS to uviedla v tlačovej správe, ktorú zaslal hovorca strany Ondrej Šprlák.

„Osobnosť, akou bol Milan Lasica, ovplyvnila celé generácie. Jeho nezabudnuteľný humor a múdrosť nám budú v tomto uponáhľanom svete chýbať. Slovensku a kultúrnej scéne dal skutočne veľa. Považujem preto za dôležité, aby sme si z úcty a vďaky, uctili tohto velikána aj formou štátneho smútku,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

Tlačové oddelenie strany Za ľudí uviedlo, že plánuje s koaličnými partnermi diskutovať, ako si môže Slovensko uctiť Milana Lasicu na jeho poslednej rozlúčke.

Dodalo, že umelec bezpochyby patril k najväčším osobnostiam kultúrno-spoločenského života na Slovensku.

„Nie je generácia, ktorá by ho nepoznala, alebo sa nestretla s jeho tvorbou,“ zhodnotilo.

Komik, herec a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu 18. júla večer vo veku 81 rokov na spoločnom koncerte s orchestrom Bratislava Hot Serenaders.

Ilustračné foto.

Ešte závažnejšie pre ľavičiarov je zistenie, že iba jedno percento sôch je venované ľuďom inej ako bielej pleti.

echo24.cz 6 h
Václav Klaus, bývalý prezident Českej republiky, na snímke z marca 2017.

Rozhodnutím poľského ústavného súdu boli spochybnené jednostranné názory a postoje, ktoré už roky presadzujú európski úradníci, aktivisti a časť politikov, pripomína český exprezident.

institutvk.cz 11 h
Boris Kollár.

S novou verziou návrhu súdnej mapy nie je líder Sme rodina spokojný. Pri reforme národných parkov sa podľa jeho slov blížia ku kompromisu. Tvrdí, že nejde svojimi postojmi proti vláde.

Testovanie na nový koroanvírus.

Podiel nakazených Pri PCR testoch znovu prekročil 25 percent. Počet hospitalizovaných pacientov sa za sobotu nezvýšil, momentálne ich je 1 141.

SITA 14 h
Skryť Zatvoriť reklamu