Štvrtok, 5. august, 2021 | Meniny má HortenziaKrížovkyKrížovky

V súvislosti s úmrtím Milana Lasicu strana SaS navrhne vláde vyhlásenie štátneho smútku

Predseda strany Richard Sulík považuje za dôležité, aby si pamiatku komika, herca a speváka uctila krajina aj formou štátneho smútku.

Milan Lasica. Milan Lasica. (Zdroj: Archív SME/Gabriel Kuchta )

BRATISLAVA – Strana Sloboda a solidarita (SaS) navrhne koaličným partnerom, aby vláda v súvislosti s úmrtím Milana Lasicu vyhlásila štátny smútok.

SaS to uviedla v tlačovej správe, ktorú zaslal hovorca strany Ondrej Šprlák.

„Osobnosť, akou bol Milan Lasica, ovplyvnila celé generácie. Jeho nezabudnuteľný humor a múdrosť nám budú v tomto uponáhľanom svete chýbať. Slovensku a kultúrnej scéne dal skutočne veľa. Považujem preto za dôležité, aby sme si z úcty a vďaky, uctili tohto velikána aj formou štátneho smútku,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

Tlačové oddelenie strany Za ľudí uviedlo, že plánuje s koaličnými partnermi diskutovať, ako si môže Slovensko uctiť Milana Lasicu na jeho poslednej rozlúčke.

Dodalo, že umelec bezpochyby patril k najväčším osobnostiam kultúrno-spoločenského života na Slovensku.

„Nie je generácia, ktorá by ho nepoznala, alebo sa nestretla s jeho tvorbou,“ zhodnotilo.

Komik, herec a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu 18. júla večer vo veku 81 rokov na spoločnom koncerte s orchestrom Bratislava Hot Serenaders.

Protesty doteraz narušili niekoľkominútové blokácie ciest.

V súvislosti s protestami v Bratislave uviedol, že minimálne pri dvoch polícia nezvládla situáciu, ako mala.

László Kövér pri odhalení pamätníka.

Maďarská strana tým porušila štandardné a zaužívané diplomatické postupy. Podujatie pri odhalení pamätníka vysídleným Maďarom nie je podľa nášho rezortu v duchu deklarovaného záujmu o dobré susedské vzťahy.

SITA 8 h
Ilustračné foto.

Lukašenko organizuje lety z Iraku, ktoré sú až do jesene vypredané. Cez hranicu migrantov sprevádzajú vojenské vozidlá, odhalila kamera.

echo24.cz 14 h
Anglicko po finále ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Celkovo dostali 600 oznámení, 207 z nich vyhodnotili ako trestné činy. Viaceré správy však prišli zo zahraničia.